Pasta Sardin
Bahan-Bahan
- 1 tin Ayam Brand ™ Sardin dalam Sos Tomato 155g
- 200g spageti (atau pasta pilihan)
- 1 bawang, potong dadu
- 2 ulas bawang putih cincang halus
- 10g ketumbar, cincang
- 1 sudu besar sos tomato (pilihan)
- 50g keju parut
Penyediaan:
- Kupas dan potong bawang. Kemudian potong bawang putih dan ketumbar.
Mendidih
- Didihkan air dan setelah air mendidih, masukkan sedikit garam ke dalam air dan masukkan spageti. Kacau sekali-sekala sehingga pasta dimasak mengikut arahan memasak paket.
- (anda boleh menambah satu atau dua minit jika anda suka pasta lebih lembut)
Menggoreng
- Semasa pasta memasak, mulailah menumis bawang. Kemudian masukkan bawang putih.
- Masukkan dan kacau sardin dan sos tomato. Biarkan mendidih lebih kurang 2 minit.
Penyampaian
- Letakkan beberapa pasta di atas pinggan dan tuangkan sos ke pasta. Kemudian taburkan dengan keju parmesan parut dan ketumbar cincang