Rumah Tenaga Pemakanan

Kacang Panggang: Nutrisi Powerhouse

kuasa

Memasak bersama kacang panggang dan sos tomato menghasilkan hidangan yang membawa nutrien yang sesuai untuk mengurangkan risiko barah, penyakit jantung, diabetes jenis 2, tekanan darah tinggi, kanser usus & payudara.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa kacang dianggap sebagai tenaga pemakanan & pemakanan yang sempurna di alam semula jadi:

Sarapan pagi BBSumber serat:
Satu cawan kacang menyediakan 13g serat sebanyak setengah dari yang kita perlukan setiap hari & sama dengan lebih daripada 8 roti sandwic roti multigrain besar, atau 11/4 cawan muesli panggang atau 4 epal hijau sederhana. Mempunyai bentuk serat yang larut & tidak larut yang membantu fungsi usus yang sihat serta mengurangkan kolesterol.

Sumber Protein:
Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana cara mengganti daging merah dalam menu anda, nikmati rasa kacang panggang yang kaya dengan protein (10g / cawan) & rendah kalori, lemak tepu & kolesterol yang meningkatkan kesihatan jantung. Apabila digabungkan dengan bijirin penuh seperti pasta gandum atau beras perang, sediakan protein yang lengkap dan sihat setanding dengan makanan daging atau tenusu.

Sumber antioksidan:
Beberapa mineral yang terdapat dalam kacang panggang seperti magnesium, selenium, tembaga adalah antioksidan kuat, zat yang melindungi sel kita dari serangan radikal bebas. Juga, sos tomato yang disertakan dengan kacang panggang mengandungi lycopene, antioksidan kuat yang membantu sel melawan penuaan dan mengurangkan tekanan darah.


Ayam Brand ™ Malaysia Facebook Instagram Youtube enzh-CNms