Ayam Brand™ Sardines and Mackerel are made in Taiping, Perak, Malaysia with over +1000 Malaysian workers to clean and prepare the raw fish professionally. Each can of Ayam Brand™ Sardines and Mackerel contains your Omega-3 needs for a full week.

    • Mackerel* goreng dengan sos kacang hitam** yang menyelerakan
    • Resipi kulinari tradisi kantonis dengan cili*** chillichillichilli
    • 150g


* Ayam Brand ™ memilih hanya mackerels dari lautan sejuk. Ikan-ikan yang lazat, berlemak, lembut dan penuh dengan Omega 3 semulajadi. Mackerel amat kaya dengan Vitamin B12 yang ideal untuk sistem saraf dan ianya tidak boleh didapati di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Tidak mengandungi pengawet dan tiada tambahan MSG.

** Kacang hitam bukan sahaja mengandungi protein tetapi juga kedua-dua serat tidak larut dan serat larut yang baik untuk sistem penghadaman kita.

*** Cili bukan sahaja dikenali dengan rasa pedas, ia juga mengandungi sehingga tujuh kali tahap vitamin C yang lebih tinggi daripada oren. Ia juga merupakan sumber beta-karotena, vitamin A dan vitamin E.

 


 

Ramuan: Ikan Mackerel Liar Goreng (Ikan Mackerel Liar, Minyak Kelapa Sawit Lestari (diiktiraf oleh RSPO)), Minyak Kacang Soya, Kacang Hitam Bergaram, Cili, Bawang Putih, Gula, Sos Soya Kurang Garam.

 

KETERANGAN PEMAKANAN  

Hidangan setiap pek: 3  

Saiz hidangan: 50g (1/3 tin)  

 

Setiap hidangan(50g)

Per 100g

Tenaga (1kcal=4.2kJ)

180kcal

360kcal

Protein

9.7g

19.4g

Lemak

12.4g

24.7g

Karbohidrat

7g

14g

Sodium

289mg

577mg

 

Resepi kesukaan: 

Resipi Mackerel

Resipi Sardines 

Share This

 

Go To Top